Masquefa se suma al 25N amb una setmana plena d’activitats lúdiques i reivindicatives

Categories General

Entre les diferents propostes destaquen la presentació del Protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci, el 22 de novembre; o la concentració popular que es durà a terme el dia 25 a la plaça Josep Maria Vila.

El 25 de novembre es commemora arreu del món el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, una jornada dedicada a posar de manifest l’existència de les violències contra les dones en tota la seva magnitud,  així com la implicació d’administracions i societat per a facilitar recursos que la combatin i posicionar-se en contra de qualsevol forma de violència masclista.

I Masquefa se sumarà aquest 2021, un any més, a la celebració d’aquesta diada amb l’organització durant tota una setmana de diferents propostes de sensibilització de la mà de l’Ajuntament i el teixit associatiu local per tal de refermar el seu compromís i convenciment en la prevenció i erradicació de qualsevol pràctica i dinàmica de violència que atempti contra les drets i la dignitat de les dones.

Presentació del Protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci

Un dels actes centrals de la commemoració del 25N a Masquefa serà la presentació pública del Protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci. El document va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament a finals del mes d’octubre i ha estat impulsat per l’Ajuntament -amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb l’assessorament de la consultoria de gènere Noctámbul@s- amb l’objectiu d’esdevenir una eina més per  erradicar les violències masclistes contra les dones i el col·lectiu LGTBI al municipi.

El protocol es presentarà en un acte obert a tota la població el dilluns 22 de novembre. Serà a partir de les 18 h a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo.

Concentració popular de protesta

Mentrestant, un altre dels actes principals del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones serà la concentració popular que l’Ajuntament i l’entitat Constel·lació Lila Associació Feminista de Masquefa convoquen pel dijous 25 de novembre, a les 20 h, a la plaça Josep Maria Vila.

Activitats per a tota la població

El programa de propostes del 25N a Masquefa el complementen activitats com la taula rodona “Pandèmia i confinament, com ho hem viscut les dones” (23 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca a càrrec de Constel·lació Lila Associació Feminista de Masquefa); el taller “Violència de gènere. Trets i reptes” (24 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca a càrrec de l’Institut Diversitas); la classe oberta de defensa personal (25 de novembre, de 19 a 20 h, a la Sala l’Aglà de l’Alzinar a càrrec de l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural); o l’exposició de llibres contra la violència envers les dones (del 22 al 30 de novembre a la Biblioteca).

Jornades sobre sexualitat i gènere per a joves

Finalment, el Casal de Joves de Masquefa també s’uneix a la commemoració del 25N amb l’impuls d’una nova edició de les Jornades sobre sexualitat i gènere per a joves. Del 22 al 26 de novembre l’equipament impulsarà diferents propostes a través d’aquest projecte que que té com a objectiu dotar els joves masquefins d’informació, assessorament i atenció sobre temàtiques relacionades amb la promoció d’una sexualitat saludable, inclusiva i respectuosa.

Entre els actes que se celebraran hi ha l’exposició “Tot el que vols saber i et fa vergonya preguntar”, un cinefòrum, una sex truck o un tupper sex.

 

 

 

L’entrada Masquefa se suma al 25N amb una setmana plena d’activitats lúdiques i reivindicatives ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-se-suma-al-25n-amb-una-setmana-plena-dactivitats-ludiques-i-reivindicatives/