Masquefa se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Visibilitat Trans

Categories General

Aquest divendres 31 de març la façana de l’Ajuntament lluirà la bandera trans amb motiu d’aquesta diada.

Aquest 31 de març es commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Trans, una jornada dedicada a crear consciència i sensibilitzar a la població per a posar fi a la discriminació cap a les persones transgènere.

El terme transgènere es refereix a les persones que no s’identifiquen amb el sexe que se’ls va assignar al moment de néixer. El cos en el qual naixem no determina la identitat de gènere de la persona i que no tothom encaixa en les dues categories conegudes, home o dona.

Malgrat s’ha anat avançant, les persones trans continuen sent les més desconegudes dins del col·lectiu LGTBI i, en conseqüència, són les més vulnerables enfront de la discriminació. Fins el 2019 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no ha deixat de considerar la transsexualitat com una malaltia mental.

Coneixes el SAI de l’Anoia?

El SAI, el Servei d’Atenció Integral de l’Anoia, ofereix diferents eines i recursos al col·lectiu LGTBIQ+. Entre ells, hi ha:

  • Atenció, informació i assessorament: relacionat amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere a persones LGBTI i familiars.
  • Gestió i tramitació: canvi de nom, pel nom sentit, en la Targeta Sanitària.
  • Informació i divulgació: recursos LGTBI per a entitats, col·lectius i persones interessades
  • Suport i acompanyament: presentar incidències i denúncies directament relacionades amb una situació de discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.
  • Detecció, atenció i derivació: a serveis especialitzats en situacions de discriminació per raó d’identitat, orientació i expressió de gènere.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç. I per a sol·licitar cita prèvia amb el SAI podeu enviar un correu electrònic a l’adreça sai@anoia.cat o trucar al telèfon 93 805 15 85.

 

 

 

L’entrada Masquefa se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Visibilitat Trans ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-se-suma-a-la-commemoracio-del-dia-internacional-de-la-visibilitat-trans/