Masquefa s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior de la Generalitat

Categories General

El protocol té com a objectiu garantir la seguretat en aquests espais i esdeveniments, coordinant tots els actors que tenen incidència en l’àmbit de l’organització i seguretat dels esdeveniments d’oci, així com aquelles persones que hi presten els seus serveis.  

El passat 19 de gener l’Ajuntament de Masquefa va formalitzar el conveni de col·laboració amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

Mitjançant aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune. Així, a partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.

Aquest Protocol fa un pas més en la lluita contra la violència masclista aportant com a novetat la coordinació entre tots els actors que tenen incidència en l’àmbit de la seguretat i de l’oci del sector públic i privat establint quin és el paper que cadascuna d’aquestes persones ha de tenir a l’hora de prevenir, però també a l’hora de reaccionar davant d’aquest tipus de violències.

Així, l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha de possibilitar la coordinació i la millora de les diferents accions a executar davant les violències sexuals en espais d’oci al municipi.

Una primera acció en el marc d’aquest conveni és la formació sobre el protocol dirigida a la Policia Local i a personal tècnic i càrrecs electes del consistori.

Finalment, cal recordar que l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci se suma a l’aprovació el passat mes de novembre per part de l’Ajuntament de Masquefa del Protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci; un document impulsat pel consistori -amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb l’assessorament de la consultoria de gènere Noctámbul@s- que té com a objectiu principal ser una eina més per erradicar les violències masclistes contra les dones i el col·lectiu LGTBI al municipi.

 

 

L’entrada Masquefa s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior de la Generalitat ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-sadhereix-al-protocol-de-seguretat-contra-les-violencies-sexuals-en-entorns-doci-del-departament-dinterior-de-la-generalitat/