Masquefa, Piera i Hostalets de Pierola signen un acord històric per a generar nou sòl industrial, més activitat econòmica i més llocs de treball al sud de l’Anoia

Categories General

Tots tres municipis i el Consell Comarcal de l’Anoia inicien ara els treballs previs, i posteriorment la Generalitat haurà de desenvolupar un Pla Director Urbanístic de polígons d’activitat econòmica específic per l’Anoia Sud.

Aquest dijous 20 de gener al matí la Sala del Foment de Piera ha acollit la firma d’un conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Masquefa, Els Hostalets de Pierola i Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia. A l’acte de signatura hi han estat presents l’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete; l’alcalde de Piera, Josep Llopart; i l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas.

Aquest conveni, signat per primera vegada, té com a objectiu establir la cooperació tècnica i econòmica necessària entre aquests tres municipis i l’ens comarcal per iniciar els treballs previs, i posteriorment la Generalitat haurà de desenvolupar un Pla Director Urbanístic de polígons d’activitat econòmica específic per l’Anoia Sud. Aquest projecte té un cost total de 19.831,89€, dels quals l’Ajuntament de Masquefa n’assumirà un 33% (6.610,63€).

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, posa en valor la signatura d’aquest acord i expressa que “amb aquest conveni superem una barrera que fins ara no havíem traspassat: deixem de mirar-nos el melic com a municipis i passem a compartir l’estratègia de desenvolupament del nostre territori. Aquest acord, doncs, deixa enrere el fet de ser competència els tres pobles signants, i ens proposem aconseguir plegats que l’Anoia Sud prosperi econòmicament i socialment. Les tres viles volem ser actives en aquest paper que hem de desenvolupar a la comarca”.

Xavier Boquete, que també ha signat el conveni en condició de president del Consell Comarcal de l’Anoia, valora en clau supramunicipal que l’acord formalitzat “representa una gran satisfacció per a tothom, ja que una part del territori de la comarca de l’Anoia s’uneix per expressar la seva voluntat i començar a treballar conjuntament. El sud de l’Anoia es vol organitzar i vol sumar aliances per atraure una activitat econòmica tan necessària en una comarca que té un índex d’atur tan elevat. El sud de l’Anoia té un paper propi i clau donat el volum d’habitants, la ubicació i el territori que ocupa, i amb aquest conveni fa un pas endavant decisiu per al seu desenvolupament”.

En aquest sentit, el Pla Director Urbanístic dels Polígons d’Activitat Econòmica establirà les polítiques supramunicipals en el terreny econòmic i les mesures i accions necessàries a desenvolupar de forma consensuada per a preparar l’Anoia Sud per acollir activitat econòmica a mitjà i llarg termini i atraure noves inversions que aportin riquesa i oportunitats laborals per als veïns de Masquefa, Piera i Els Hostalets de Pierola.

Necessitat de nou sòl industrial a la comarca

La comarca de l’Anoia disposa de dues concentracions destacades pel que fa a Polígons d’Activitat Econòmica (PAE), ubicades bàsicament a la Conca d’Òdena —Igualada, Òdena, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla de Claramunt, Castellolí i Jorba— i a l’Anoia Sud —Piera, Masquefa i Els Hostalets de Pierola—, completats per PAEs en altres municipis, com són els del Bruc, Capellades, La Torre de Claramunt, Calaf, Sant Pere Sallavinera o Sant Martí de Tous. Els tres municipis de l’Anoia Sud que ara s’alien es troben propers al Baix Llobregat, sota la creixent influència de la demanda a la zona per proximitat també amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i afavorits per la proximitat a importants infraestructures de comunicació. Tots tres ja tenen avui demanada creixent de sòl industrial més enllà de les seves possibilitats de sòl actual.

En conseqüència, el conveni signat avui obre la porta a la redacció d’un nou Pla Director Urbanístic dels Polígons d’Activitat Econòmica de la Zona de l’Anoia Sud, amb la implicació directa dels tres ajuntaments. L’ens comarcal coordinarà estratègicament les voluntats de tots ells a fi de consensuar criteris comuns i, per això, contractarà una consultora especialitzada per, amb el suport dels serveis tècnics de Consell, portar a terme aquests treballs previs. El document consensuat que en resultarà ha de ser la base per a la redacció del futur Pla Director per part de la Generalitat de Catalunya.

 

L’entrada Masquefa, Piera i Hostalets de Pierola signen un acord històric per a generar nou sòl industrial, més activitat econòmica i més llocs de treball al sud de l’Anoia ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-piera-i-hostalets-de-pierola-signen-un-acord-historic-per-a-generar-nou-sol-industrial-mes-activitat-economica-i-mes-llocs-de-treball-al-sud-de-lanoia/