Masquefa, municipi referent en matèria d’urbanització

Categories General

L’execució del projecte d’urbanització del Maset ha esdevingut de referència per alguns municipis catalans.

Dimecres 2 de març Masquefa va rebre diferents representants polítics dels municipis de Sant Antoni de Vilamajor i de Sant Pere de Vilamajor. L’objectiu d’aquesta visita institucional era conèixer tots els detalls administratius i de funcionament de les obres del projecte d’urbanització del Maset que ha executat l’Ajuntament de Masquefa.

A la trobada hi van prendre part els alcaldes, alcaldesses i regidors d’ambdós municipis; i per part masquefina hi van ser presents l’alcalde Xavier Boquete i el regidor d’Urbanisme Enrique Gómez.

Així, la delegació va poder comprovar sobre el terreny l’estat final d’execució de les obres del Maset, que van concloure a finals del passat any 2021; i conèixer els aspectes administratius i urbanístics més rellevants del pla, ja que tant Sant Antoni de Vilamajor com Sant Pere de Vilamajor volen desplegar actuacions similars a les seves viles.

Enrique Gómez, regidor d’Urbanisme, destaca que “Masquefa és un dels pocs municipis de Catalunya que compta amb totes les seves urbanitzacions plenament urbanitzades”, i afegeix que “la feina ingent i de primer nivell duta a terme des de l’inici d’aquest projecte està sent reconeguda per diferents institucions que veuen en aquest pla una guia de referència per a poder aplicar als seus municipis”.

El projecte d’urbanització del Maset en xifres

Durant el darrer trimestre del 2021 l’Ajuntament de Masquefa va donar per a finalitzat el projecte d’urbanització del Maset. I ho va fer amb l’execució de les darreres dues actuacions pendents: el repàs de les franges perimetrals de protecció contra incendis i la prolongació del carrer Piera.

El consistori, doncs, posava fi així a tres anys d’intens treball en aquest sector del municipi que presentava importants mancances. Ara la urbanització ja compta amb tots els serveis i infraestructures necessàries per a garantir el benestar de tots els residents:

  • 189 ml de xarxa de sanejament.
  • 893 escomeses a les parcel·les.
  • 9,06 hectàrees de franja perimetral contra incendis.
  • 323,44 m2 de carrers asfaltats.
  • 206 veïns que s’han vist beneficiats per les obres.
  • 159.773,20€: cost total del projecte.

 

L’entrada Masquefa, municipi referent en matèria d’urbanització ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-municipi-referent-en-materia-durbanitzacio/