Masquefa inicia el seu Pla Local de Turisme

Categories General

Amb el suport de Diputació de Barcelona, l’objectiu és planificar i projectar l’activitat turística a Masquefa.

Masquefa és un dels municipis que genera més atracció de visitants a la comarca de l’Anoia. Els factors són diversos, però entre els més rellevants es troba l’activitat del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) -amb més 30.000 visites anuals- i la proximitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona -proximitat i fàcil connexió per transport públic i carreteres-. Els allotjaments, restaurants i els esdeveniments culturals i esportius que se celebren al llarg de l’any també signifiquen l’arribada de nombrosos visitants.

La Regidoria de Promoció del Territori de l’Ajuntament, amb el suport tècnic de Diputació de Barcelona, ha iniciat el Pla Local de Turisme, que té com a objectiu esdevenir l’eina de planificació turística del municipi. Aquesta acció forma part del Pla d’Acció Municipal 2020-2023 i s’emmarca en el disseny de l’Agenda Urbana de Masquefa i el projecte “Marca Masquefa”.

El Pla Local de Turisme donarà resposta a diverses qüestions com establir un marc estratègic de l’activitat, ordenar i millorar l’activitat existent, connectar l’activitat turística amb el teixit comercial i econòmic, alinear la visió municipal amb l’estratègia de turisme sostenible i slow del Consell Comarcal, dissenyar un sistema de governança local de l’activitat turística i proposar noves experiències turístiques associades als recursos de Masquefa.

El regidor de Promoció del Territori, Daniel Gutiérrez, destaca que “el Pla Local de Turisme significa dissenyar una estratègia local pròpia i associada al nostre entorn que ens ajudarà a ordenar l’activitat turística, projectar el territori i beneficiar el teixit econòmic, cultural i social de Masquefa. La sostenibilitat a través del compromís amb l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible seran la nostra guia”.

La redacció del Pla Local de Turisme compta amb el suport de Diputació de Barcelona. Els treballs s’han iniciat a finals d’octubre i finalitzaran al febrer de 2023.

L’entrada Masquefa inicia el seu Pla Local de Turisme ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-inicia-el-seu-pla-local-de-turisme/