Masquefa, el Consell Comarcal i els municipis de l’Anoia afectats per la futura línia de Molt Alta Tensió fan un front comú per aturar el projecte

Categories General

Els municipis afectats i l’ens comarcal mostren el seu rebuig frontal al projecte i presentaran al·legacions per a frenar-ne el seu desplegament.

Dimarts 14 de desembre el Consell Comarcal de l’Anoia va acollir una reunió de treball amb l’assistència dels alcaldes dels vuit ajuntaments anoiencs afectats per la futura línia de Molt Alta Tensió (MAT) -entre ells, Masquefa- i l’ens comarcal. La trobada tenia com a objectiu exposar el rebuig frontal de la comarca a aquest projecte i estudiar i coordinar tant els recursos disponibles com les accions que es desplegaran des del territori per a aturar-ne el seu avenç.

En aquest sentit, els vuit municipis afectats (Masquefa, Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Piera i els Hostalets de Pierola) i el Consell Comarcal de l’Anoia -amb el suport de la Diputació de Barcelona- ja han acordat desenvolupar i presentar les al·legacions al projecte que considerin oportunes. Per a fer-ho, els vuit municipis anoiencs disposaran del suport d’equips tècnics i jurídics del Consell Comarcal que facilitaran a cada consistori l’elaboració dels recursos ambientals i jurídics adients, sota la coordinació de l’ens comarcal.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, explica que la MAT “suposarà una nova cicatriu que marcarà el nostre paisatge sense remei i que heretaran les properes generacions; per tant, tal i com està concebut ara mateix és del tot inacceptable”. Per això, afegeix que “activarem tots els recursos que tinguem al nostre abast per a frenar aquest projecte; la posició i la unitat del territori és indiscutible en aquest cas”.

La MAT Valmuel-Begues seria una línia de 400 KV de tensió i d’iniciativa privada, amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la finalment fins l’àrea metropolitana de Barcelona. Creuria diferents comarques com l’Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i partint nombrosos municipis. Recentment, el BOE va publicar l’avantprojecte de la MAT, impulsat per l’empresa Forestalia, fet que ja ha generat nombroses reaccions de rebuig, tant a Terol com a les comarques afectades a les demarcacions de Tarragona i Barcelona.

L’entrada Masquefa, el Consell Comarcal i els municipis de l’Anoia afectats per la futura línia de Molt Alta Tensió fan un front comú per aturar el projecte ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-el-consell-comarcal-i-els-municipis-de-lanoia-afectats-per-la-futura-linia-de-molt-alta-tensio-fan-un-front-comu-per-aturar-el-projecte/