Masquefa celebra l’arribada del tren a casa nostra ara fa 130 anys

Categories General

Al web www.miramasquefa.cat s’ha habilitat una exposició virtual amb fotografies històriques.

Aquest dissabte 29 de juliol de 2023 es compliran 130 anys exactes de l’arribada del tren a Masquefa. Ho va fer un 29 de juliol de 1893 amb la inauguració de la línia Igualada-Martorell, i al llarg de totes aquestes dècades l’estació s’ha convertit en un punt de trobada i una finestra oberta el món.

Per tot plegat, l’Ajuntament vol celebrar i compartir aquesta important efemèride amb tota la població; i a través de la Regidoria de Promoció del Territori s’ha impulsat una exposició virtual oberta a tots els veïns que ja es pot gaudir al web www.miramasquefa.cat, a través d’aquest enllaç.

La mostra compta amb diferents imatges històriques que repassen l’evolució del tren a Masquefa, des de la seva posada en marxa fins a l’actualitat. Algunes d’aquestes fotografies són d’autoria desconeguda, mentre que d’altres han estat obra de L. Roisin, Àngel Matas i Fosalba i Bernat Borràs.

A més, es retraten esdeveniments, personatges i espais com la inauguració línia de tren Igualada-Martorell, el pont de ferro sobre la riera de Piera, l’estació de Masquefa, una locomotora a l’estació de Masquefa, el primer cap d’estació, un carruatge a l’estació, un vagó de mercaderies, el descarrilament del tren a Can Massana, la plaça de l’Estació, un tren de passatgers, les andanes de l’estació de Masquefa o una manifestació reivindicativa per la continuïtat del carrilet.

Finalment, en aquesta exposició virtual també es poden consultar materials com l’article “29 de juliol de 1893, Masquefa puja al tren” de Xavier Pérez Fornés, publicat l’any 2022 a la revista “Un tomb per Masquefa”; o el text “Igualada-Martorell 1893-2018”, escrit per Joan Carles Salmeron i Fernández l’any 2018.

L’entrada Masquefa celebra l’arribada del tren a casa nostra ara fa 130 anys ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-celebra-larribada-del-tren-a-casa-nostra-ara-fa-130-anys/