Masquefa acull el 29 de maig una campanya especial de donació de sang

Categories General

Per a donar sang a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat.

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida a la població per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia de la Covid-19 per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Per tot plegat, Masquefa s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Així, el 29 de maig, la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo comptarà amb un espai de donació de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h.

Per a participar en la jornada cal reservar hora prèviament a través d’aquest enllaç.

#JoEmQuedoaCasa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

L’entrada Masquefa acull el 29 de maig una campanya especial de donació de sang ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/masquefa-acull-el-29-de-maig-una-campanya-especial-de-donacio-de-sang/