L’escriptor Joan Pinyol presenta una xerrada-col·loqui a través del llibre “Avi, et trauré d’aquí!”

Categories General

La trobada tindrà lloc dijous 8 d’octubre a la Biblioteca Municipal.

Dijous 8 d’octubre la Biblioteca Municipal de Masquefa acollirà l’escriptor capelladí Joan Pinyol, que a través del llibre “Avi, et trauré d’aquí!” (Saldonar edicions, 2019) parlarà de la lluita que fa anys que emprèn per recuperar el cos del pare de la seva mare, traslladat -juntament amb més de 500 cossos procedents d’una fossa comuna del cementiri de Lleida-, cap al Valle de los Caídos durant la dictadura i sense que ho sabés mai la família. L’acte forma part del programa “Lletres en viu”, que organitza la Institució de les Lletres Catalanes en cooperació amb les biblioteques públiques del país.

Així, els assistents a l’acte podran compartir un col·loqui amb l’autor i coneixeran les darreres novetats de la seva lluita, un cop es va treure el cos del dictador del mausoleu franquista. Després de 44 presentacions arreu del territori, les dues darreres a Cambrils i a Ciutadella de Menorca, serà una nova ocasió per al capelladí de sacsejar les consciències de la societat respecte d’uns fets que la dictadura va provocar primer i després va condemnar a l’oblit.

La xerrada col·loqui començarà a les 18 h i com a conseqüència de les mesures preventives derivades de la pandèmia tindrà un aforament limitat de 24 persones, que caldrà que s’inscriguin prèviament a través de la Biblioteca Municipal (937 72 78 73 o b.masquefa@diba.cat).

L’entrada L’escriptor Joan Pinyol presenta una xerrada-col·loqui a través del llibre “Avi, et trauré d’aquí!” ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lescriptor-joan-pinyol-presenta-una-xerrada-colloqui-a-traves-del-llibre-avi-et-traure-daqui/