L’Ajuntament presenta als veïns el projecte de construcció del nou Centre de Dia de Masquefa

Categories General

El consistori ha rebut una subvenció de prop d’1,4 milions d’euros dels fons Next Generation per a l’execució d’aquesta obra, que és previst que comenci aquest estiu.

La Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo ha acollit aquest divendres la presentació pública del projecte de construcció del nou Centre de Dia de Masquefa. L’acte -obert a tota la població- ha anat a càrrec de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete; i ha comptat amb la presència destacada del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.

El nou Centre de Dia de Masquefa és un projecte social llargament sol·licitat al poble i que aquest 2023 ja podrà començar a veure la llum. I és que el consistori ha rebut una subvenció per valor de quasi 1,4 milions d’euros per a iniciar l’execució d’aquest nou equipament municipal. En concret, l’Ajuntament és beneficiari d’un ajut econòmic de la convocatòria de subvencions europees Next Generation, per a la inversió en nous centres residencials i d’atenció diürna i remodelació de centres existents.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que “és un projecte que, com bé sap tothom, hi portem molts i molts anys al darrere i que ara, per fi, es podrà fer realitat. Amb el nou Centre de Dia podrem donar resposta de forma prioritària a una de les principals necessitats del col·lectiu de gent gran de la vila garantir el benestar de tots els veïns oferint-los un espai plenament adaptat a les seves necessitats i interessos”.

“L’Ajuntament té fixada com una de les seves prioritats prestar als veïns de més edat del municipi eines, serveis i equipaments que permetin millorar la seva qualitat de vida i tenir un envelliment actiu”, defensa Xavier Boquete.

El procés de licitació de l’obra ja s’ha iniciat i els treballs és previst que comencin enguany; mentre que el projecte clouria a finals del 2024 o principis de l’any 2025. El nou Centre de Dia és previst que s’habiliti a l’edifici de l’antic cinema de Masquefa i que compti amb sis pisos tutelats per a gent gran.

En aquest sentit, també cal destacar que l’Ajuntament ja ha adquirit per a titularitat municipal al llarg dels darrers anys la primera i la segona planta de l’edifici annex a l’espai on s’habilitarà el Centre de Dia. Ara, falta adquirir els baixos perquè aquest edifici es pugui destinar a accions socials i complementi els serveis del nou Centre de Dia.

 

 

L’entrada L’Ajuntament presenta als veïns el projecte de construcció del nou Centre de Dia de Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-presenta-als-veins-el-projecte-de-construccio-del-nou-centre-de-dia-de-masquefa/