L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat ciutadana per a fer un bon ús de les àrees d’aportació de restes vegetals

Categories General

L’incivisme i els abocaments improcedents generen un important sobrecost en el servei de recollida d’aquests residus i, per tantimpliquen l’assumpció de costos per part de tota la població. Les persones responsables seran sotmeses al règim sancionador establert tant per l’ordenança municipal cívica com la de residus.

L’Ajuntament de Masquefa fa una crida a tota la població a implicar-se i a col·laborar activament en l’ús correcte de les dues àrees d’aportació de restes vegetals que hi ha distribuïdes al municipi: una, darrera l’Institut de Masquefa; i l’altre, a Can Parellada.

I és que al llarg dels darrers dies el consistori ha tingut constància de greus abocaments improcedents de residus impropis en aquestes àrees. Unes conductes que representen un important sobrecost en el servei de recollida d’aquests residus i que, per tant, impliquen l’assumpció de costos per part de tota la població. En aquest sentit, el consistori recorda que les persones responsables d’aquests abocaments improcedents seran sotmeses al règim sancionador establert tant per l’ordenança municipal cívica com la de residus.

Olga Codina, regidora d’Acció Climàtica, avança que “seguirem fent tota la pedagogia necessària entre la població i les administracions per tal d’erradicar aquestes pràctiques del nostre municipi i consolidar a Masquefa i a les seves urbanitzacions una cultura del reciclatge i de la correcta gestió dels nostres residus que és imprescindible per a garantir el benestar i el desenvolupament social, econòmic i mediambiental de la nostra vila”.

 

Servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos

Masquefa i les seves urbanitzacions disposen d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Amb aquesta iniciativa, que és gratuïta, es permet resoldre situacions en les quals a causa del volum o les característiques dels trastos, és difícil traslladar aquests objectes a la deixalleria.

Qualsevol veí que necessiti llençar mobles o trastos diversos com matalassos, electrodomèstics, sofàs, fustes o vidres, pot demanar-ne la recollida trucant al 93 708 60 96 i des de la deixalleria es demanarà les dades necessàries per efectuar el servei, així com un dia i hora per quedar per fer la recollida.

  • Els dilluns es fan recollides a El Maset i el nucli urbà.
  • Els dimarts a Can Parellada i el nucli urbà.
  • El divendres passen per La Beguda, Can Valls i Can Quiseró. I es fa el reforç del nucli urbà.

Servei de recollida porta a porta de restes vegetals i poda 

Mentrestant, Masquefa també disposa d’una servei de recollida porta a porta de restes vegetals i poda que presta un dia a la setmana, els dijous al matí. Per a fer-ne ús només cal seguir aquests passos:

  • Recull la saca a la Deixalleria Municipal.
  • Abans del dimarts a les 13 h sol·licita la recollida de les restes vegetals i/o poda, trucant al telèfon de la Deixalleria Municipal (93 708 60 96)o enviant un correu electrònic a deixmasquefa@gmail.com amb les següents dades: recollida fracció vegetal, nom i adreça
  • Diposita la saca al punt acordat. El dimecres al vespre treu la saca al punt acordat, sempre vigilant que no molesti el pas dels vianants o vehicles, i mai al costat dels contenidors.

Servei de recollida porta a porta de restes vegetals i poda de gran volum

Masquefa, a més, també disposa d’un servei de recollida porta a porta de restes vegetals i poda de gran volum. Aquest servei té com a objectiu donar resposta a tots aquells veïns que generen una quantitat superior al volum d’una saca per setmana.

Aquelles persones que estiguin interessades en fer ús del servei cal que presentin una instància a l’Ajuntament de Masquefa indicant la finca on s’ha de fer el servei i la disponibilitat horària per a la recollida porta a porta. La Regidoria de Medi Ambient coordinarà la recollida entre l’usuari i l’empresa de serveis (dia i hora), informarà mensualment els serveis prestats i l’ORGT tramitarà els rebuts corresponents.

S’entén per gran volum una quantitat superior a una saca de capacitat d’1 m3 per setmana; i cada servei de recollida que se sol·liciti tindrà un cost associat de 45€/servei. Les persones que sol·licitin el servei de recollida porta a porta de restes vegetals i poda de gran volum hauran d’apilar els residus en un espai accessible per al camió de serveis, preferentment a la vorera de casa.

A la deixalleria municipal també s’hi poden dipositar les restes vegetals

Finalment, l’Ajuntament recorda que les restes vegetals i de poda també es poden portar directament a la deixalleria municipal. El seu horari és el següent:

  • De dilluns a dissabte, al matí: entre les 09 i les 14 h
  • De dimarts a divendres a la tarda: entre les 16 i les 18.30 h en temporada d’hivern (de l’1 d’octubre al 30 de maig); i entre les 16.30 i les 19 h en temporada d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre).
  • Festius: tancat.

L’entrada L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat ciutadana per a fer un bon ús de les àrees d’aportació de restes vegetals ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-fa-una-crida-a-la-responsabilitat-ciutadana-per-a-fer-un-bon-us-de-les-arees-daportacio-de-restes-vegetals/