L’Ajuntament de Masquefa s’adhereix a la commemoració del Dia d’Europa

Categories General

La pèrgola del CTC s’il·luminarà del 7 al 9 de maig i durant tot el mes hi haurà diferents activitats a la Biblioteca, el Casal Jove i el CTC.

L’Ajuntament de Masquefa s’adhereix aquest mes de maig als actes commemoratius del Dia d’Europa que se celebra aquest diumenge, 9 de maig. I ho fa de la mà de la Regidoria de Visió d’Europa amb un programa d’activitats lúdiques i pedagògiques obertes a tots els veïns.

Així, del 7 al 9 de maig la pèrgola del CTC s’il·luminarà per a donar visibilitat al Dia d’Europa; i el diumenge dia 9, a les 12 del migdia, la plaça del Centre Tecnològic Comunitari acollirà un concert en directe a càrrec d’Ibeth Music.

Dijous 13 de maig els masquefins estan cridats a participar de la conferència “Per què Masquefa ha de ser un municipi actiu en el marc de la UE?”, que tindrà lloc a la Biblioteca a les 19 h. I el programa d’activitats del Dia d’Europa clourà el 21 de maig a les 18.30 amb la sessió “Oportunitats per estudiar i formar-te a la UE” al Casal de Joves.

Algunes de les activitats són amb aforament limitat i en tot moment caldrà complir les mesures de seguretat i restriccions vigents per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. Finalment, el consistori convida els veïns a compartir la jornada a les xarxes socials amb l’etiqueta #EuropeDayMasquefa.

 

Què és el Dia d’Europa?

El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig. La data coincideix amb l’aniversari de la celebració de la Declaració de Schuman. El 9 de maig de 1950 el ministre francès Robert Schuman va pronunciar un discurs on proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte que promogués la pau i la prosperitat entre les nacions europees i evitar futures guerres. Aquesta proposta va donar lloc, un any més tard, a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que sorgeix amb els Tractats de Roma de 1957.

 

L’entrada L’Ajuntament de Masquefa s’adhereix a la commemoració del Dia d’Europa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-de-masquefa-sadhereix-a-la-commemoracio-del-dia-deuropa/