L’ajuntament de Masquefa demana civisme i que es respecti la normativa sobre la tinença i cura dels animals

Categories General

Es recorda a la població que s’ha de mantenir ben alimentats i en condicions sanitàries adequades als animals domèstics; i que en cap cas es pot donar menjar ni maltractar als gats ferals.

L’associació Animalistes Masquefa ha denunciat que en els darrers dies s’han detectat al municipi alguns casos d’enverinament de gats. L’Ajuntament condemna i rebutja profundament qualsevol cas de maltractament animal, i demana a la població civisme i que es respecti el Reglament municipal sobre tinença d’animals:

  • Està prohibit enverinar qualsevol animal de companyia o feral (art. 336 del Codi Penal).
  • No es pot alimentar els animals a la via pública i/o espais públics (art. 15 Reglament municipal sobre tinença d’animals). Només es pot fer si es disposa d’un carnet d’ alimentador/a de l’associació Animalistes Masquefa.
  • La creació de colònies controlades i el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn a la colònia) és l’única manera de tenir un control real, efectiu i ètic de la població de gats ferals o de carrer. El control de la natalitat contribueix a evitar la superpoblació, l’abandonament (llei orgànica 1/2015, art. 337bis) i millora la convivència entre veïns i animals.
  • És important respectar els animals que viuen al carrer, la zona d’alimentació i els voluntaris i voluntàries que s’ encarreguen de les colònies.

Pel que fa als animals domèstics, es recorda que el Reglament marca que:

  • S’han de donar d’alta al cens municipal dins el termini màxim d’un mes a comptar de la data de naixement o adquisició, i en especial, els gossos potencialment perillosos (art. 9).
  • Els propietaris i posseïdors dels animals de companyia tenen l’obligació de mantenir-los en condicions higièniques i sanitàries adequades. I és obligatori identificar els animals de companyia amb el microxip i la xapa corresponents (art. 10, 11 i 24).

L’Ajuntament fa una crida al veïnat per evitar incidències i que es respecti la normativa, ja que és la millora manera de garantir els drets dels animals i tenir un control sanitari sobre els gats del carrer.

Per últim, totes aquelles persones interessades en exercir com a voluntaris de l’entitat Animalistes Masquefa o vulguin requerir més informació poden enviar un correu electrònic a l’adreça animalistesmasquefa@gmail.com o consultar el perfil de l’associació als seus perfils (Facebook, Twitter i Instagram).

 

L’entrada L’ajuntament de Masquefa demana civisme i que es respecti la normativa sobre la tinença i cura dels animals ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-de-masquefa-demana-civisme-i-que-es-respecti-la-normativa-sobre-la-tinenca-i-cura-dels-animals/