L’Ajuntament congela impostos i taxes per al 2022

Categories General

Les Ordenances Fiscals per a l’any vinent no inclouen increments en els principals tributs i incorporen un recàrrec del 50% per als immobles d’ús residencial que es trobin desocupats de forma permanent.

El Ple de l’Ajuntament de Masquefa ha aprovat provisionalment -en la sessió ordinària celebrada aquest dijous 28 d’octubre- les Ordenances Fiscals Reguladores dels Tributs Municipals per al 2022. Les ordenances han estat aprovades amb els vots a favor de Junts per Masquefa, PSC, ERC i C’s i el vot en contra de les CUP.

Les Ordenances Fiscals per a l’any vinent congelen els principals tributs i taxes municipals. Així, en termes generals, les ordenances resten congelades, si bé s’incorporen algunes bonificacions i canvis normatius i legals. Per tant, malgrat que l’IPC anual ha augmentat, l’Ajuntament aposta per no augmentar les principals les taxes i aquestes resten majoritàriament congelades.

Elena Fernández, regidora d’Hisenda, posa en valor la mesura adoptada per l’equip de govern i destaca que “la pandèmia està suposant un revers econòmic molt important per a les famílies”. “La bona salut econòmica de les arques municipals ens permet afrontar aquesta crisi social, sanitària i econòmica sense haver de sotmetre els nostres veïns a més pressió fiscal”, argumenta Elena Fernández.

Nou recàrrec sobre l’IBI dels immobles buits

Entre les novetats més destacades de les Ordenances de 2022 hi ha l’aplicació d’un recàrrec de fins al 50% sobre l’IBI dels immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent, amb l’objectiu d’afavorir el dret d’accés a l’habitatge dels masquefins.

En aquest sentit, s’entén per desocupació de l’habitatge el fet que aquest es trobi en disposició de ser ocupat, o de cedir el seu ús a un tercer, sense que hi hagi causa justificativa de la desocupació.

Bonificacions de la taxa per la prestació del servei de gestió dels residus municipals

Les Ordenances Fiscals per al 2022, finalment, també incorporen diferents bonificacions de la taxa per la prestació del servei de gestió dels residus municipals amb l’objectiu de millorar i potenciar la recollida selectiva de deixalles a la vila:

  • Reducció d’un 5% de la quota per participar d’una inspecció tècnica voluntària per tal ser un habitatge amb recollida selectiva acreditada.
  • Reducció d’un 20% de la taxa per establiments que participin en el servei d’inspecció tècnica voluntària i resultin ser un comerç local amb recollida selectiva acreditada.
  • Cobrament d’un import de 45€ per a la recollida de restes vegetals i poda en grans volums a través del servei porta a porta.

L’entrada L’Ajuntament congela impostos i taxes per al 2022 ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/lajuntament-congela-impostos-i-taxes-per-al-2022/