La Policia Local desplegarà una campanya de control de cinturó, casc i SRI

Categories General

La campanya estarà coordinada amb el Servei Català de Trànsit i es mantindrà activa del 12 al 18 de setembre.

La Policia Local de Masquefa, en coordinació amb el Servei Català del Trànsit, durà a terme aquest mes de setembre una campanya de control de cinturó, casc i SRI al municipi. La campanya es durà a terme del 12 al 18 de setembre, ambdós dies inclosos, i consistirà en el control dels sistemes de seguretat passiva dels vehicles:

  • Utilització dels cinturons de seguretat, tant del conductor com dels ocupants del vehicles.
  • Ús dels sistemes de retenció infantil.
  • Utilització del casc en les motos.

Aquestes campanyes es duen a terme a tot Catalunya amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la xarxa viària del país, tant en l’àmbit urbà com interurbà. I, en aquest cas concret, també es pretén reduir la lesivitat dels implicats en accidents.

En aquest sentit, segons les dades del Servei Català de Trànsit l’ús del cinturó de seguretat i el casc redueix en un 50% la gravetat de les lesions. Així mateix, augmentar en un 95% l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció per a infants reduiria 150 víctimes mortals l’any a Catalunya. D’altra banda, tot i que les motocicletes representen un 10% del parc de vehicles a Catalunya, estan implicades en un 30% dels accidents amb víctimes.

Resultats de la campanya de control de les conductes de risc dels vehicles de mobilitat personal (VMP) 

Del 5 a l’11 de setembre de 22 la Policia Local de Masquefa també va dur a terme a la vila una campanya de control de les conductes de risc dels vehicles de mobilitat personal (VMP) que atemptessin contra la seguretat dels altres usuaris.

Durant aquest període es van aturar i comprovar un total de 16 vehicles i es van detectar fins a dues infraccions per circular per la vorera i no utilitzar ni casc ni elements de protecció.

L’entrada La Policia Local desplegarà una campanya de control de cinturó, casc i SRI ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-policia-local-desplegara-una-campanya-de-control-de-cinturo-casc-i-sri/