La Festa Major de Masquefa, una celebració adaptada a les circumstàncies

Categories General

L’Ajuntament ha treballat conjuntament amb les entitats de cultura popular i tradicional de la vila per oferir un programa d’activitats alternatiu. Descarrega’t el programa d’activitats.

Serà una Festa Major de Santa Magdalena adaptada a les circumstàncies que imposa la crisi sanitària pel coronavirus, sense que els carrers de Masquefa s’omplin de gom a gom amb veïns gaudint de propostes d’oci, cultura i tradició. La situació actual d’incertesa provocada per la pandèmia i les mesures de prevenció i seguretat dictades pel Departament de Salut, que desaconsellen les aglomeracions de gent i impedeixen desenvolupar les festes amb normalitat, van conduir a la suspensió de la Festa Major Petita i la Festa Major de Masquefa, aquesta última prevista del 22 al 26 de juliol.

Tot i això, Ajuntament i entitats han sumat esforços per presentar un programa d’activitats que ens recordaran que estem en dies de Festa Major, i que ja podeu consultar a través del següent enllaç. A més, des del consistori es recorda que el Castell de Focs previst per dissabte 25 de juliol s’haurà de gaudir des dels balcons, finestres, terrasses… per tal d’evitar aglomeracions, ja que enguany no es podrà estar als carrers a causa del pandèmia.

El Regidor de Cultura, Carles Mernissi, anima tots els veïns a guarnir els balcons posant-hi els domassos de Festa Major i manifesta que “la celebració de la Festa Major alternativa es realitza en circumstàncies excepcionals perquè la tradició i els nostres costums mereixen ser dignificats”. I afegeix que “cal agrair l’organització d’actes, el suport i comprensió de les entitats davant d’aquesta situació; la dedicació del teixit associatiu és admirable”.

L’Ajuntament fa una crida a la comprensió de la població davant el moment excepcional que viu el país i reitera la necessitat de seguir les directrius per evitar la propagació del coronavirus. “La Festa Major, tal com la coneixíem, tornarà l’any vinent amb més força que mai i esdevindrà novament un dia per compartir records, vivències i experiències”, conclou Mernissi. I, així, actes històrics com l’actuació de la Cobla Orquestra Montgrins, que participava en la Festa Major de manera ininterrompuda des de l’any 1947 i que enguany no podrà visitar el municipi, tornaran a escena en properes edicions.

 

 

L’entrada La Festa Major de Masquefa, una celebració adaptada a les circumstàncies ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-festa-major-de-masquefa-una-celebracio-adaptada-a-les-circumstancies/