La Festa del Raïm: tradició i viticultura tornen a donar-se la mà a Masquefa

Categories General

El 16 i 17 de setembre se celebraran a Masquefa diferents propostes per a tots els públics per a homenatjar el món de la vinya i el camp.

Masquefa tornarà a reviure enguany els seus orígens relacionats amb la vinya, el camp i els productes de la terra a través d’una nova edició de la Festa del Raïm; una festivitat de caire popular organitzada anualment per l’Ajuntament –amb el suport de la Diputació de Barcelona i de Masquefa Comerç- i que any rere any suma nous adeptes i nous públics delerosos de descobrir quin és el vincle que uneix la vila amb el món de la viticultura.

Ho farà els dies 16 i 17 de setembre amb diferents propostes de caire lúdic i tradicional per a tots els públics.

Roger Vàzquez, alcalde de Masquefa i regidor de Desenvolupament Econòmic i Cultura, fa una crida a la participació i explica que “Masquefa ha vist créixer de la seva terra un raïm i uns vins que són patrimoni i història de la nostra vila. Que han ajudat a construir el nostre municipi i que formen part de la nostra idiosincràsia com a poble. Al seu voltant s’hi ha edificat un llegat que perdura encara ara i que és font de valors, coneixement i cultura. I aquesta festa és el nostre humil homenatge a tot aquest tresor que cal seguir preservant i dignificant”.

El programa d’activitats de la Festa del Raïm 2023 engloba una quinzena de propostes ben variades, el gruix principal de les quals tindrà lloc el dissabte 16 de setembre amb l’epicentre a la plaça Josep M. Vila. Durant tota la jornada es podrà gaudir de la tradicional Fira de Tastets, amb vins i caves, restauració, pastisseries i embotits.

A més, el 16 de setembre també tindrem demostració d’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina, un taller infantil de cuina, una visita històrica sobre l’origen del vi a Masquefa, maquillatge artístic pels infants amb temàtica de la vinya i el raïm, una fondue de xocolata amb raïm, l’actuació de música en directe a càrrec de Marta Bossa i Eugeni Muriel, animació infantil amb La Petra, el concert de Maebe i Agustí Mas, el tradicional Concurs de Tastavins, una cercavila amb la Xaranga Màgic, l’esperada trepitjada popular de raïm, una sessió de ràdio en directe a càrrec de Ràdio Masquefa, i l’actuació musical del grup D-Cover. I el diumenge dia 17 clourem la festa amb el concert “Tiempo a tempo” de Gema 4 en el marc del cicle Masquefa sona bé 2023.

I tot plegat, ho complementarem amb una exposició de pintures, dibuixos i escultures fetes per artistes locals que es podrà visitar durant tot el cap de setmana al Casal d’Avis.

El programa complet d’activitats i tota la informació sobre l’esdeveniment es pot consultar en aquest enllaç. L’Ajuntament convida els veïns a gaudir de la proposta i agraeix a totes les entitats col·laboradores la seva implicació en el projecte.

L’entrada La Festa del Raïm: tradició i viticultura tornen a donar-se la mà a Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/la-festa-del-raim-tradicio-i-viticultura-tornen-a-donar-se-la-ma-a-masquefa/