Eleccions al Parlament Europeu 2024: informació per a residents estrangers a Masquefa

Categories General

Unió Europea

Per votar, cal manifestar la voluntat de vot per Internet, correu postal o presencialment. El procés electoral tindrà lloc el 9 de juny. 

Les persones residents a Masquefa amb nacionalitat d’altres països de la Unió Europea tenen l’oportunitat de votar a les eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el 9 de juny. Per exercir el vot com a resident estranger a Masquefa, cal manifestar la voluntat de vot abans del 30 de gener de 2024. Aquestes són les vies per fer-ho: 

-Internet: Cal accedir a la Seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) amb Cl@ve. En cas de no tenir-ne, cal visitar el lloc web https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT amb el CTT que ha enviat l’OCE, abans del 30 de gener de 2024.

-Correu postal: en cas d’haver rebut la carta de l’INE a casa, es pot fer el tràmit per correu postal, sense necessitat de franqueig.

-Presencialment, a l’Ajuntament de Masquefa: s’haurà d’omplir l’imprès de declaració formal de manifestació de voluntat de votar a Espanya (model DFA), que es troba als ajuntaments o descarregar des de la Seu electrònica, i presentar-lo juntament amb un document d’identitat (NIE, passaport o document del país d’origen) abans del 30 de gener de 2024.

Aquesta gestió només cal fer-la una vegada, ja que si ja s’ha manifestat la teva intenció de votar en anteriors eleccions al Parlament Europeu, ja s’està inclòs dins el cens electoral. La Seu electrònica de l’INE conté les dades actualitzades d’inscripció en el cens electoral i de la manifestació de la intenció de vot.

L’entrada Eleccions al Parlament Europeu 2024: informació per a residents estrangers a Masquefa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/eleccions-al-parlament-europeu-2024-informacio-per-a-residents-estrangers-a-masquefa/