El projecte ‘Padrins Digitals’ fomenta la col·laboració intergeneracional en l’àmbit de la tecnologia

Categories General

Les primeres sessions del projecte, celebrades al Casal de Joves, han rebut una acollida extraordinària tant per part dels participants joves com de la gent gran.

En una iniciativa innovadora destinada a promoure la interacció entre generacions i fomentar el coneixement digital, l’Ajuntament de Masquefa ha posat en marxa el projecte ‘Padrins Digitals’.

Aquest projecte, fruit de la col·laboració entre el Casal de Joves i el Centre Tecnològic i Comunitari (CTC), treballa per la creació de contingut digital rellevant mitjançant la combinació d’experiència i coneixements entre adults majors de 60 anys i joves amb habilitats tecnològiques.

Les persones joves i amb un domini destacat de la tecnologia actuen com a mentors digitals, oferint orientació i suport a la gent gran en la producció de vídeos que reflecteixen les seves vivències i coneixements personals. Des de la gravació fins a la publicació, els joves guien als participants majors en cada etapa del procés, fomentant l’aprenentatge mutu i la col·laboració.

“El projecte ‘Padrins Digitals’ no només té l’objectiu de dotar a la gent gran amb noves competències tecnològiques, sinó també de promoure la cohesió comunitària i el respecte entre diferents generacions”, destaca l’alcalde i regidor de Societat Digital, Roger Vàzquez. “Mitjançant aquesta iniciativa, els participants adquireixen habilitats d’empatia i treball en equip, alhora que es preserven i comparteixen les seves experiències úniques a través dels mitjans digitals”, afegeix.

El programa continuarà amb el desenvolupament de vídeos en les pròximes setmanes, culminant amb un acte de cloenda i presentació dels resultats al mes de març.

L’entrada El projecte ‘Padrins Digitals’ fomenta la col·laboració intergeneracional en l’àmbit de la tecnologia ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-projecte-padrins-digitals-fomenta-la-collaboracio-intergeneracional-en-lambit-de-la-tecnologia/