El projecte “Marca Masquefa” tanca el procés participatiu amb una alta participació

Categories General

Una mica més del 5% de la població de Masquefa ha format part de les accions de participació ciutadana realitzades en el marc del projecte.

Un total de 476 veïns han participat al llarg de les darreres setmanes en alguna de les accions desenvolupades de participació ciutadana que l’Ajuntament de Masquefa ha organitzat en el marc del projecte estratègic “Marca Masquefa: identitat | reputació | atracció” que pretén, a partir de la identitat i la narrativa territorial, treballar la reputació del municipi, aprofundir en l’orgull de pertinença a nivell intern i generar atracció a nivell extern.

Tot un èxit de convocatòria que des del consistori es valora molt positivament i que vol agrair a tots els participants que ho estan fent possible.

En total es van organitzar cinc sessions online de participació ciutadana en les següents dates i amb els següents col·lectius per reflexionar sobre temes diversos i poder elaborar propostes:

  • 31 de gener: grup focal online amb comerç i turisme.
  • 31 de gener: grup focal online amb indústria.
  • 1 de febrer: grup focal online amb entitats socials i educatives.
  • 2 de febrer: grup focal online amb entitats esportives.
  • 3 de febrer: grup focal online amb entitats culturals.

Van participar un total de 58 persones entre les cinc sessions participatives.

Posteriorment, es van portar a terme 11 entrevistes en profunditat a persones que, per trajectòria i experiència, poguessin aportar coneixements valuosos per al disseny de la marca del municipi.

Aquest procés participatiu va seguir amb l’elaboració d’una enquesta que es va habilitar de manera online, oberta  a tota la població, per tal d’identificar opinions del conjunt de la població i poder complementar les aportacions realitzades a les sessions participatives realitzades. Un total de 407 persones han respòs a l’enquesta.

El regidor de Promoció del Territori, Daniel Gutiérrez remarca que “l’alta participació de la ciutadania en el projecte és una molt bona notícia. Per una banda perquè el recull de dades i informació és molt significativa i ajuda molt a l’objectiu final. Per una altra banda, indica el compromís dels veïns i veïnes amb el futur de Masquefa, tot prenent part en els projectes estratègics”.

Actualment s’està portant a tema la fase d’anàlisi de totes les dades extretes i recollides en les diferents actuacions realitzades per poder redactar un informe que reculli els resultats i conclusions que se’n derivin, per posteriorment poder presentar i retornar a la ciutadania.

L’entrada El projecte “Marca Masquefa” tanca el procés participatiu amb una alta participació ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-projecte-marca-masquefa-tanca-el-proces-participatiu-amb-una-alta-participacio/