El programa ‘Masquefa amb visió europea’ porta la Unió Europea als centres educatius del municipi

Categories General

Europa a les escoles

El programa consta de xerrades sobre Europa i els valors de la Unió Europea als joves de l’ESO i bstxillerat, i també forma els equips docents dels centres de primària i secundària.

La regidoria de Visió Europea de l’Ajuntament de Masquefa desenvolupa un programa que porta a les aules dels centres educatius i als seus centres educatius sessions de formació i xerrades especialitzades en la Unió Europea i la importància dels programes enfocats a la infància i la joventut.

Durant l’any 2023 s’han realitzat un total de 6 xerrades als i les alumnes de l’Institut de Masquefa. Aquestes trobades han servit per explicar les institucions de la Unió Europea així com els programes associats a la mobilitat i que faciliten la formació i els estudis en països europeus. Va centrar el focus en el programa Erasmus +, que ja han realitzat més de 10 milions d’estudiants al llarg de 30 anys, i que ofereix la possibilitat de realitzar la formació en universitats europees entre tres mesos i un any, i amb un suport econòmic al voltant d’uns 330€/mensuals.

També es tracten altres programes de mobilitat europea com són el Discover EU, el Cos Europeu de Solidaritat, l’Eures o diferents programes de pràctiques laborals.

Amb relació a la formació als equips docents dels centres educatius, el programa dona suport a l’Escola Font del Roure en el seu objectiu d’esdevenir Escola Ambaixadora del Parlament Europeu.

L’Ajuntament de Masquefa ofereix també orientació sobre mobilitat europea juvenil als i les joves de Masquefa a través del Rojo Punt Jove i Anoia Jove, el servei comarcal de joventut de l’Anoia.

Daniel Gutiérrez, regidor de Visió Europea, explica que “Masquefa, Catalunya i Espanya som Europa. Els programes de mobilitat europea juvenil són una gran oportunitat pels nostres joves i el seu futur. Animo als estudiants de batxillerat de Masquefa i les seves famílies a plantejar-se una experiència vital única i fer-la realitat. El futur està a les vostres mans!”.

El programa ‘Masquefa amb visió europea’ està organitzat per l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de l’Àrea de Relacions Internacionals de Diputació de Barcelona.

L’entrada El programa ‘Masquefa amb visió europea’ porta la Unió Europea als centres educatius del municipi ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-programa-masquefa-amb-visio-europea-porta-la-unio-europea-als-centres-educatius-del-municipi/