El Gran Recapte 2020 es transforma i es portarà a terme virtualment

Categories General

Tots els veïnes podran participar en la nova edició del Gran Recapte fent donacions al web granrecapteonline.com i a la caixa dels comerços i supermercats de Masquefa, a través de vals de diferent valor.

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, se suma un any més a la celebració del Gran Recapte d’Aliments organitzat pel Banc d’Aliments de Catalunya, una iniciativa solidària destinada a oferir aliments i productes bàsics a persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social.

Aquest any, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària en la que ens trobem immersos per la Covid-19, s’han introduït canvis en el format de la campanya, transformant-se en un gran recapte virtual, per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats. Així, es posa en marxa un Gran Recapte on es substitueix la recollida física d’aliments per una recollida virtual, a través de donacions econòmiques.

La campanya en línia començarà el 16 de novembre i finalitzarà el 13 de desembre, i a Masquefa i a La Beguda Alta les donacions es podran realitzar als comerços i grans superfícies del 16 al 22 de novembre. Les formes de participació al Gran Recapte d’Aliments en aquesta edició són tres:

  • Grans superfícies: del 16 i fins al 22 de novembre, a les grans cadenes Condis, Mercadona i Bon Àrea es podran fer donacions monetàries a les caixes, en el moment que es pagui la resta de la compra. Les donacions seran de la quantitat que cada persona determini.
  • Comerços: en les mateixes dates, en algunes botigues de proximitat es podran comprar tiquets, per valors de 3 euros per donar productes bàsics de primera necessitat.
  • Online: a partir del 16 de novembre i fins al 13 de desembre es podran fer donacions a través del web del Gran Recapte i per bizum al número 33596.

Aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai

L’emergència social generada a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 ha fet que la distribució d’aliments s’hagi incrementat de forma dramàtica. Al llarg del 2020, el Banc d’Aliments de Catalunya ha distribuïts més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores. També s’han distribuït 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros. Si la demanda segueix augmentant, no es podrà garantir el repartiment d’aliments els pròxims mesos. És per això que, aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai.

L’entrada El Gran Recapte 2020 es transforma i es portarà a terme virtualment ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/el-gran-recapte-2020-es-transforma-i-es-portara-a-terme-virtualment/