Consells d’autoprotecció en cas de calor molt intensa

Categories General

L’Ajuntament de Masquefa fa una crida als veïns a extremar les precaucions i a seguir els consells d’autoprotecció per a minimitzar els efectes de les altes temperatures. 

Al llarg d’aquesta setmana es preveu una onada de calor amb altes temperatures a tot Catalunya. Per tot plegat, l’Ajuntament de Masquefa comparteix diferents consells d’autoprotecció a tenir en compte:

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Evitar sortir al carrer durant les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzar-les preferentment durant les primeres hores del matí o a la tarda quan el sol ja es declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable fer esport durant les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no es disposa de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Cal mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).
  • Cal vetllar pel benestar de les mascotes: treure-les a passejar durant les hores més fresques, oferir-los aigua a l’abast i una bona l’ombra.

Per obtenir més informació podeu consultar aquest enllaç.

L’entrada Consells d’autoprotecció en cas de calor molt intensa ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/consells-dautoproteccio-en-cas-de-calor-molt-intensa/