Coneix el procés participatiu d’elaboració del Pla Local d’Igualtat

Categories General

Divendres 25 de febrer, a les 11 h, es farà a través del canal de YouTube de Ràdio Masquefa una sessió informativa oberta a tota la població.

L’Ajuntament de Masquefa, de la mà de la Diputació de Barcelona i amb l’acompanyament de l’associació Dones amb Empenta, està elaborant el Pla Local d’Igualtat: una eina clau de planificació i implementació de les polítiques públiques de gènere dels propers anys al municipi que incorporarà la perspectiva de gènere i interseccional a totes les àrees i actuacions municipals, des d’un abordatge estratègic.

En aquest sentit, el divendres 25 de febrer se celebrarà per via telemàtica una sessió informativa oberta a tota la població on s’explicaran tots els detalls del projecte. La jornada tindrà lloc a partir de les 11 h i es podrà seguir en directe al canal de YouTube de Ràdio Masquefa.

Qüestionari i tallers participatius oberts a la població

Durant el mes de març es desenvoluparà un procés participatiu per tal de recollir l’opinió de la població envers diferents àmbits d’anàlisi: usos del temps, cures i treballs, vida social, salut, educació, cultura i festes, esports, participació, violències masclistes, urbanisme i seguretat, entre d’altres. Aquest procés serà obert a persones i entitats del municipi i properament es donaran a conèixer les dates i llocs de les diferents jornades participatives de treball.

La ciutadania també disposarà d’un qüestionari virtual al web www.masquefa.cat, per traslladar les seves opinions i propostes. En els propers dies també se’n donaran més detalls.

Què és un Pla Local d’Igualtat?

Un Pla Local d’Igualtat defineix objectius i mesures que permeten desenvolupar una estratègia integral per la millora de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, identificar les desigualtats estructurals i fer hi front.

Permet fer una mirada amplia del municipi, des d’una perspectiva de gènere, de la planificació urbanística, el disseny d’edificis i equipaments, la seguretat, la comunicació… fins a la vida i la cura de les persones que hi viuen.

Les actuacions que estableix s’encaminen a afavorir la igualtat de dones i homes en els diferents àmbits de la vida, i a propiciar un model de ciutadania que fomenti l’equitat i la diversitat.

L’entrada Coneix el procés participatiu d’elaboració del Pla Local d’Igualtat ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/coneix-el-proces-participatiu-delaboracio-del-pla-local-digualtat/