Arriba la Cavalcada de Reis a Masquefa i La Beguda

Categories General

Cavalcada Masquefa

L’arribada al municipi de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18.30 h a l’avinguda Catalunya (davant del CTC), on esperen ser rebuts pels infants i les famílies de la vila.

La nit més màgica de l’any s’aproxima. Està tot organitzat per rebre a Masquefa a Ses Majestats els Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. La rebuda tindrà lloc a l’avinguda Catalunya (davant del CTC), a les 18.30 hores, amb un petit espectacle de llum i pirotècnia i on l’alcalde farà entrega de la Clau de la Vila.

La Cavalcada d’enguany –que ha hagut d’adaptar-se a les obres de pacificació del nucli antic– seguirà l’itinerari següent: carrer Rogelio Rojo, avinguda de La Línia, carrer Doctor Rotllant, carrer Font de la Malesa, carrer Serralet i carrer Crehueta. En aquest punt, els Reis d’Orient baixaran de les carrosses per fer l’adoració a la parròquia i, en acabar, s’adreçaran a la Fàbrica Rogelio Rojo des d’on començaran a repartir regals pels infants i famílies de la vila.

L’Ajuntament fa una crida a tots els veïns a participar de la nit més màgica de tot l’any i agraeix a la Comissió Cavalcada de Reis, a la Cofradía del Cristo Crucificaco y Nuestra Señora de los Dolores i a tots els participants de la cavalcada la seva col·laboració i implicació.

Gaudeix de la Cavalcada a La Beguda Alta

La Beguda Alta també s’engalanarà un any més per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient de la mà de la Societat Recreativa Unió Begudenca.

En aquest cas, l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18 hores a la cantonada de la carretera amb el carrer de l’Estació, des d’on començarà un recorregut que portarà els Reis d’Orient fins a l’Església i l’Envelat.
L’Ajuntament també fa una crida a tots els veïns a participar-hi i agraeix a la Societat Recreativa Unió Begudenca i a tots els participants de la cavalcada la seva col·laboració i implicació directes en l’organització de l’activitat.

Afectacions en l’estacionament i en el trànsit de vehicles

La celebració de la Cavalcada de Reis a Masquefa i a La Beguda Alta comportarà diverses afectacions en el trànsit i en l’estacionament de vehicles durant el divendres, 5 de gener. L’Ajuntament demana als veïns utilitzar el mínim possible els vehicles particulars pel centre de la població a partir de les 5 de la tarda.

En aquest sentit, a Masquefa es prohibirà estacionar en tot el recorregut (c/ Rogelio Rojo, Av. de la Línia, c/ Doctor Rotllant, c/ Font de la Malesa, c/ Serralet, c/ Crehueta, c/ Sant Pere i c/ Rogelio Rojo) des de les 3 de la tarda fins a la finalització de la Cavalcada. En el cas de l’avinguda Catalunya (davant del CTC) i de la Fàbrica de Cartró, l’estacionament estarà prohibit des de les 7 del matí i fins a la finalització de l’esdeveniment.

I pel que fa a La Beguda Alta, es prohibirà estacionar a la zona de l’Escola Vinyes Verdes, la plaça de l’Església i el carrer Mossèn Cinto Verdaguer.

Consells per una Cavalcada de Reis segura

-Aneu preparats amb roba d’abrigar i calçat còmode.
-No us poseu a prop de les carrosses i dels cotxes que les remolquen.
-No intenteu pujar a les carrosses o als altres llocs elevats com poden ser contenidors, fanals, etc.
-En la zona de les tanques o senyalització de seguretat, cal que us mantingueu darrere les tanques.
-Si llacen caramels, no baixeu a recollir-los a la calçada mentre passen les carrosses.
-Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència fora de la zona on s’acumuli el públic per tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
-Si aneu amb infants, porteu-los de la mà o al coll. Expliqueu-li quins són els riscos: què poden i què no poden fer i com han d’actuar si es perden.
-Els més menuts, els més grans i les persones amb discapacitats psíquiques han de portar escrit un telèfon de contacte per si es perden.
-No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau: si la zona està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.
-En cas d’urgència, eviteu córrer o empènyer els altres, i demaneu ajuda a la policia local, protecció civil o als organitzadors.
-Si teniu la sensació d’estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d’evacuació. Mantingueu la calma en tot moment.
-Seguiu les indicacions dels organitzadors en tot moment.

L’entrada Arriba la Cavalcada de Reis a Masquefa i La Beguda ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/arriba-la-cavalcada-de-reis-a-masquefa-i-la-beguda/