8M: Dia Internacional de les Dones

Categories General

Durant els mesos de març i abril s’organitzaran al municipi diferents propostes lúdiques i reivindicatives.

Masquefa tornarà a sortir al carrer per a reclamar la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, i per fer visible i posar en valor el paper vital i essencial de la dona en la nostra societat.

L’Ajuntament se suma un any més a la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones. I amb l’objectiu de fer extensiva la celebració a tota la ciutadania organitza -de la mà del teixit associatiu local- diferents esdeveniments lúdics i reivindicatius al municipi per a fer extensiu el missatge.

Isis Abad, regidora d’Igualtat, convida la població a sumar-se a aquesta celebració, que defineix com a “necessària” per tal de continuar avançant cap a “una societat on la igualtat entre homes i dones sigui efectiva no només a nivell legal, sinó també en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana: entorn laboral, àmbit domèstic, institucions, etc.”.

Prop d’una desena de propostes per al 8M

L’activitat al voltant de la commemoració del 8M començarà el 5 de març (10 h) amb “El paper de la dona a la nostra història”, una caminada per la història i el patrimoni artístic i cultural de Masquefa amb mirada de dona. Es visitarà el Centre d’Interpretació de La Fàbrica Rogelio Rojo i s’acabarà amb un vermut per les persones assistents. El punt de sortida de la caminada serà l’Escola Font del Roure. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament, és oberta a tothom i les places per a la caminada són limitades. Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament a igualtat@masquefa.net o al 93 772 50 30.

El 7 de març (10 h) s’habilitarà un Punt Lila informatiu al mercat, a la plaça Josep Maria Vila. En aquest espai s’oferirà informació d’activitats, recursos i serveis d’atenció a les dones; a càrrec de l’Associació de Dones de Masquefa, l’Associació Feminista Constel·lació Lila i l’Ajuntament.

El 8 de març (19 h) es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones als jardins del CTC, de la mà de l’Ajuntament i l’Associació Feminista Constel·lació Lila.

El 9 de març (17.30 h) hi haurà un cinefòrum amb la projecció i debat sobre la pel·lícula “El acontecimiento” (2020, Audrey Diwan). La trobada tindrà lloc a la Biblioteca de Masquefa i l’activitat està recomanada per a majors de 17 anys.

Del 6 al 25 de març la Biblioteca de Masquefa acollirà una exposició de llibres sobre dones.

I el 22 d’abril, a partir de les 19 h a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo (aforament limitat) la companyia La Melancòmica representarà l’espectacle “Elles #cosasdechicas”, recomanada per a majors de 16 anys.

L’entrada 8M: Dia Internacional de les Dones ha aparegut primer a Notícies de l'Ajuntament de la Vila de Masquefa.

Font: Ajuntament de Masquefa

http://masquefa.cat/noticies/8m-dia-internacional-de-les-dones-2/